SPM talpdiagnosztika

A mozgásunkhoz szükséges statikai biztonságot egészséges lábunk biztosítja számunkra, ezért ennek megőrzése, illetve a már kialakult betegségeinek kezelése különösen fontos életminőségünk, aktív életmódunk hosszú távú fenntarthatósága szempontjából.

letölthető talpizom torna

Mozgáshiányos életmódunk, a túlsúly, illetve a lábbelik helytelen talpkiképzése tehető felelőssé azért, hogy napjainkban az egyik leggyakrabban előforduló lábprobléma a lúdtalp. A cukorbetegek száma is évről-évre emelkedik, így egyre több páciensnél alakulhat ki diabéteszes láb, melynek megóvásához, épen tartásához elengedhetetlen a speciális lábbelik viselése a mindennapokban.

Ezen kedvezőtlen tendenciákra adott megfelelő válaszaz OrtoProfil az SPM talpdiagnosztikai rendszerével.

Az SPM talpbetét Egészségpénztárban elszámolható. Amennyiben az Egészségpénztár tanúsítványt kér, azt a lap alján található link segítségével letöltheti.

Az SPM talpbetét Egészségpénztárban elszámolható. Amennyiben az Egészségpénztár tanúsítványt kér, azt a lap alján található link segítségével letöltheti.

A diagnosztika és digitális képalkotás összekapcsolásából fakadó előnyöket kiaknázva fejlesztettük ki számítógéppel vezérelt, képalkotó talpdiagnosztikai rendszerünket. Az SPM (sole pressure map = talpi nyomástérkép) rendszer mérföldkőnek számít a páciensek talpának állapotfelmérésében, illetve az egyedi, moduláris talpbetétek gyártásában.

A mérés során számítógépre kapcsolt podoszkópon a páciens mezítelen talpáról az SPM rendszer egy nyomástérképet készít, melyen a terhelési pontok különböző színképpel jelennek meg.

A nyomásponti képen tanulmányozzuk a statikai rendellenességek következtében kialakult kóros nyomásponti alakzatokat. Meghatározzuk a súlyvonal lefutásának irányát (nyomvonal) a fő nyomáspontok összekötésével, majd összehasonlítjuk a normálisnak tekintett iránnyal.

Ezek mintáját alapul véve ortopédiai műszerészeink készítik el a moduláris elemekből összeálló, egyedi talpbetétet, antiallergén és irritációmentes puha bőrből, illetve polifoamból.

Az SPM rendszer főbb tulajdonságai:

  • Egyedi, könnyű, hajlékony, követi a talp mozgásait
  • A szerkesztés figyelembe veszi a nyomáselrendezést, a testsúlyt, az életkort, a meglévő betegségeket
  • A legtöbb lábbelibe elhelyezhető, többféle alapanyagból készülhet
  • Tartós használata megszabadítja viselőjét a láb-, térd- és a derékpanaszaitól
  • Adatbázisunkban tárolt felvétel alapján utánrendelési lehetőség is van.
  • Előállításában és anyagában a nemzetközi szabványoknak megfelel.

1074 Budapest, Csengery utca 28. | info@spm-foot.hu | Adatvédelmi szabályzat
Copyright © 2022 SPM-Foot Kft. Minden Jog Fenntartva