Alcantara® talpbetétek

Az Alcantara®  egy csiszolt bőrhöz hasonló, igen kiváló használati tulajdonságokkal rendelkező textilanyag márkaneve, amelyet luxus ruházati termékek és nagy értékű bútorok, járművek kárpitozására használnak.
Az Alcantara® márkanéven ismert terméket 1970-ben a japán Okamoto Mijosi, a Toray vegyipari gyár mérnöke fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A cég 1972-ben együttműködési megállapodást kötött az olasz ENI céggel és közösen hozták létre a milánói Alcantara SpA vállalatot ennek a terméknek a gyártására és forgalmazására.

Az Alcantara®  alapanyagát poliészter mikroszálak képezik, amelyeket bikomponens szálként,  különleges eljárással állítanak elő. Ezeket a szálképzésnél folyamatosan képződő szálakat 50 mm hosszú darabokra vágják és belőlük kártolt fátylat képeznek, amelyeket a nemszőtt kelmék gyártásánál alkalmazott módon egymásra rétegeznek és az így képződött egész szálhalmazt tűzéssel egyesítik. Az így előállított nemszőtt kelme mindkét oldalát poliuretán kenéssel látják el, hogy a szálak egymáshoz tapadjanak. Ezután a kelmét két egyforma vastagságú rétegre vágják szét. Az így keletkezett két különálló kelme vágott felületét dörzspapírral csiszolják, hogy a finom mikroszálak a felületet beborítsák – ez adja meg a kelme igen finom, puha fogását. A végtermék 60–70%-ban poliésztert és 30–40%-ban poliuretánt tartalmaz. A poliuretánnal kent felület alkotja majd a felhasználásban a kelme hátoldalát, a csiszolt felület pedig a színoldalt (azaz a használati oldalt). Minthogy az Alcantara®  alapanyaga poliészter, az annak megfelelő eljárásokkal tetszőleges színre színezhető, vagy színnyomással is ellátható, de dombormintázattal is készülhet. 

Az alkalmazási célnak megfelelően az Alcantara®  kelme különböző változatokban és különböző területi sűrűséggel készül. Az Alcantara®  kelmét legnagyobb mennyiségben – közel 75%-ban – az autóipar használja fel a nagy értékű személygépkocsik üléseinek bevonataként és az utastér belső kárpitozására. Emellett azonban más járművekben, például jachtokon és repülőgépeken is használják hasonló célra. Felhasználja a bútoripar bútorok bevonására, és nagy értékű ruhadarabokat (női ruhákat, kabátokat stb.) újabban cipőbetétek borításánál is előszeretettel használják különleges tulajdonságai miatt. Sokrétű felhasználását nemcsak tetszetőssége, hanem a mechanikai igénybevételekkel, az időjárással és a tengeri atmoszférával szemben tanúsított ellenálló képességének, légáteresztő tulajdonságának, színtartóságának is köszönheti.

Az Alcantara®  30–50%-kal könnyebb, mint egy azonos vastagságú bőr és rugalmasabb, jobb légáteresztő képességű is a bőrnél, többek között ezért használják bőr helyett is. A légáteresztő képesség javítására esetenként perforációval is ellátják. Ruházati cikkek esetében hímzéssel is díszíthető.

Talpbetét esetén nedves szivaccsal tisztítható az Alcantara® betét.

Talpbetét árak

2022. január 1-től érvényes SPM talpbetét árak (bruttó):
A talpbetét egészségpénztárban elszámolható. (bővebben 
itt tájékozódhat)

A talpbetéteink ára mérettől és típustól függően: 17.000 – 25.000 Ft

A pontos árakról érdeklődjön üzleteinkben.


KEDVEZMÉNYEK A TELJES EGYSZERI MEGRENDELÉSBŐL:

(EGYSZERRE CSAK EGYFÉLE KEDVEZMÉNY VEHETŐ IGÉNYBE)

5%: 2 pár egyszerre való megrendelése esetén (K5)
7%: 3 pár egyszerre való megrendelése esetén (K7)
10%: 4 pár egyszerre való megrendelése esetén (K10)

5%: Házaspár vagy élettárs 2×1 pár rendelése esetén (KH5)
10%: Házaspár vagy élettárs 2×2 pár rendelése esetén (KH10)

7%: Ha a család mind a három vagy több tagja rendel 1-1 pár talpbetétet (CS7)
10%: Ha a család mind a három vagy több tagja rendel 2-2 pár talpbetétet (CS10)

10%: Nyugdíjas, mozgássérült, MESZK tag, Eü. szakdolgozó, nővér, gyógytornász, orvos
(igazolás szükséges) – NY10, MS10, E10


1074 Budapest, Csengery utca 28. | info@spm-foot.hu | Adatvédelmi szabályzat
Copyright © 2022 SPM-Foot Kft. Minden Jog Fenntartva.